Offline Detox

Disconnect to reconnect

Beheerst de smartphone ook jou leven?

Het internet moest ons leven gemakkelijker maken en zorgen dat we altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, informatie, filmpjes en vrienden. Door het gebruik van sociale media als whatsapp en facebook weet je gelijk wat je vrienden aan het doen zijn. We zijn gemiddeld 8 uur en 33 minuten per dag online, blijkt uit onderzoek. Het zou ons dichter bij elkaar moeten brengen maar in plaats daarvan lijkt het ons uit elkaar te drijven. Het beïnvloedt ons werk, onze relaties en onze gezondheid. We willen alles weten en niks missen. We beginnen ons ook steeds meer te ergeren aan b.v. onze partner, kinderen, vrienden of collega’s die continue op hun smartphone aan het kijken zijn. Zodra dit surfgedrag dwangmatig word en obsessief is er sprake van een “onlineverslaving”

 

Symptomen

onlineverslaving

Geestelijk

Lichamelijk

 

 

 

 

Herken jij deze symptomen en wil je graag een ander leven waarbij je gezonder en gelukkiger bent,
onderga dan een “offlinedetoxprogramma”

 

Wij helpen je bij het afkicken van je onlineverslaving

 

Artikelen

Digitale detox. Worstelingen van de smartphone-mens

Wat gebeurt er als je offline gaat in een wereld die altijd online is? Als je je telefoon opzij legt, wat komt er dan voor in de plaats? Heb je nog vrienden? Besta je überhaupt nog? Filosoof Hans Schnitzler liet zijn studenten een digitale detox ondergaan. Zij gebruikten een week lang geen smartphone. Kom luisteren naar de lezing van Hans Schnitzler en naar de ervaringen van Radboud Honours Academy-studenten die een digitale detox ondergingen.

Lees verder
Ons vermogen tot aandacht sterft af

Een groepje twintigers leefde een week zonder smartphone of laptop. En wat er toen gebeurde, geloof je nooit. Nou ja, dat geloof je natuurlijk best – sterker nog, je weet het waarschijnlijk dondersgoed. Want iedereen die ooit op een door haast benevelde ochtend zijn mobieltje thuis is vergeten, kent de aangenaam serene rust die in de plaats komt van drieëntwintig keer per uur Facebook of Instagram checken. En toch nemen we hem de volgende dag weer mee.

Lees verder
ZEMBLA Ziek van je mobieltje

Houd hem niet tegen je oor, draag hem niet in je binnenzak en leg hem niet vlak naast je op het nachtkastje: de mobiele telefoon. Want de straling die ons mobieltje uitzendt is mogelijk kankerverwekkend, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie die vorig jaar onderzoek deed naar gezondheidsrisico’s en mobiel bellen. Het wereldwijd toenemen van hersen- en oortumoren brengt de WHO in verband met langdurig bellen. Vooral kinderen lopen risico, omdat telefoonstraling dieper het kinderbrein binnendringt dan bij volwassenen.

Lees verder
Nieuw onderzoek bevestigt: straling mobiele telefoon veroorzaakt kanker

Afgelopen week is een nieuw onderzoeksrapport verschenen waaruit blijkt dat straling van draadloze apparaten kankerverwekkend is. Het Nationale (Amerikaanse) Toxicologieprogramma (NTP) heeft een uitgebreid dieronderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van straling van mobiele telefoons en draadloze apparaten. Het onderzoek, wat 25 miljoen dollar heeft gekost, is volgens de onderzoekers verreweg het meest zorgvuldige en grootste onderzoek dat is gedaan om het effect van mobiele straling in kaart te brengen.

Lees verder